Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті продовжують облаштовувати житло для переселенців. Відео

Новини

Раніше тут був дитячий садочок, пізніше школа для слабочуючих, а тепер приміщення ремонтують для людей, яким довелось рятуватись від війни. Будівля розташована в центральній частині Калуша. Її взялись відновлювати міжнародний благодійний фонд «Move Ukraine” спільно з міською владою. Завершити роботи планують у квітні і тут маюсь оселитись близько півсотні людей. На утеплення, внутрішні і зовнішні роботи та придбання необхідної техніки й меблів вже витратили понад 5 мільйонів гривень.

Також поблизу Калуша вирішили відремонтували початкову школу і віддати для потреб людей. Приміщення розраховане на майже три десятки приїжджих. А нині тут оселилися 22 гостей Прикарпаття.

Благодійники розповідають, важливо, що є співпраця з місцевою владою. Разом стараються створити домашній затишок, щоб переселенцям було комфортно проживати.

Поки тут живуть переселенці, та калуські чиновники вже роздумують, що робити з оновленими приміщенням після перемоги.

Упродовж 2022 року благодійники облаштували нові комфортні приміщення для декількох сотень переселенців. А цьогоріч домашній затишок у відремонтованих будівлях знайдуть близько півтори тисячі людей. Зокрема, реконструкції старих будинків тривають в Стрию та Калуші.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua