Шеф-кухар Джош Г’єрсанд раніше працював у ресторанах, відзначених зіркою Мішлен, а тепер готує для школярів у Каліфорнії. У меню багато страв, які очікуєш побачити в дорогому кафе, але не в шкільній їдальні.
Водночас харчі здебільшого органічні — вирощені на каліфорнійських фермах. М’ясо теж фермерське. Це означає, що худоба харчувалася лише свіжою травою чи сіном.
Таке побачиш не в кожній школі США. Здебільшого дітей там годують розігрітими напівфабрикатами. Але в деяких навчальних закладах Каліфорнії змінюють підхід до харчування.
Кухарі готують для школярів італійські, мексиканські та багато інших страв. Меню виходить вишуканим і різноманітним.
Ще в одній каліфорнійській школі не лише оновлюють меню в їдальнях, а й ознайомлюють учнів із сільським господарством. Періодично біля школи проводять фермерські ринки. Діти й підлітки можуть поговорити з продавцями, а ще взяти додому пакунок фруктів та овочів.