Онлайн TV FM радіо FM пауза

У селі Драгомирчани Івано-Франківської громади працює підприємство, яке створює екоподи

Новини

Екоподи – це геодезичні куполи для бізнесу та приватного використання. Їх використовують для відпочинку, дозвілля чи спортивних занять. Також вони підходять для музеїв, ресторанів та навіть готелів. Адже можуть бути зимовою терасою, повноцінним кафе, лаундж-баром чи залою для святкувань. Цю справа підприємець Олег Саків разом з дружиною розпочали 4 роки тому.

Відтак, спершу спробували зробити тестовий купол. Усе вдалось, тож виробництво розивавалось. А згодом – вдалось побудувати перший комплекс з екоподів у Верховинському районі. А тепер по сій Україні більше півсотні таких куполів.

Інженер з виробництва Роман Іванів розповідає, ці куполи дуже міцні та надійні. Металевий каркас складається з багатьох трикутників і потім він накривається спеціальною тканиною. Купол здатен витримати вітрові й снігові навантаження.

Директорка департаменту економічного розвитку Світлана Криворучко зазначає, це унікальне підприємство на території громади, яке створює нові робочі місця.

Відвідав підприємство й голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. Каже, приємно вражений його потужністю та особливостями.

Також, очільник громади, вирішив проаналізувати можливість виготовлення переїзного ЦНАПу такого типу. Він міг би використовуватись там, де немає сталого приміщення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua