Онлайн TV FM радіо FM пауза

COP27: країни не наважилися взяти підвищені зобов’язання щодо зменшення викидів. Відео

Новини

Учасники кліматичного саміту COP27 у Єгипті дійшли згоди. Вони ухвалили документ, який засновує фонд втрат та збитків. З нього виділятимуть кошти бідним країнам, які постраждали від кліматичних лих. Утім, після напружених переговорів, які тривали всю ніч, країни так і не затвердили жодних заходів щодо зменшення викидів CO₂.

Проте навіть тут затвердили не все. Деякі неоднозначні моменти перенесли на наступний рік. Серед них питання, хто має виділяти кошти для цього фонду і скільки.

Кліматичний саміт тривав на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх два тижні. Як і прогнозували, представники коло 200 країн-учасниць ООН не взяли на себе підвищені зобов’язання щодо зменшення викидів. Зокрема й через енергетичну кризу, яка охопила Європу та решту світу.

Ціни на енергоносії злетіли. У європейських країнах знову активно переходять на обігрів вугіллям. Невипадково цього року на саміт уперше запросили нафтогазових виробників.

До речі, наступна кліматична конференція відбудеться в ОАЕ. Ця країна, як і Єгипет, пов’язує своє майбутнє з продажем нафти та газу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua