Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї провели вечір пам’яті Йосипа Сліпого. Відео

Сюжети

Вечір пам’яті патріарха Йосифа Сліпого з нагоди 130-річчя від дня його народження відбувся у музеї історії міста Коломиї. На заході говорили про діяльність владики та його вклад у збереження віри в нелегкі часи. Назвали зустріч «Незламний пастир українського народу».

Згадати про діяльність великого українця Йосипа Сліпого поставили собі за мету організатори вечора пам’яті про нього. Адже саме патріарх боровся за Христову віру та діяльність української греко-католицької церкви в роки тоталітаризму. Представник Коломийської єпархії УГКЦ зазначив, що в першу чергу захід підготували для старшокласників, щоб ті дізналися більше про Йосипа Сліпого.

Зі слів священика саме завдяки митрополиту і вдалося зберегти українську греко-католицьку церкву, яка довгий час перебувала у підпіллі. Саме Йосип Сліпий організував український університет у Римі, займався книговиданням та популяризував українську мову у всьому світі.

Йосип Сліпий уродженець Тернопільщини, однак помер у Римі. Та згідно з заповітом в 1992 році його перепоховали у Львові. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua