Онлайн TV FM радіо FM пауза

Представники ООН відвідали коломийські шелтери

Новини

Вони проінспектували їхній стан та познайомилися із роботою Єдиного центру надання реабілітаційних і соціальних послуг міста Коломиї.

На сьогоднішній день у Коломиї діє три шелтери. Їх вдалося створити за півроку за допомогою місцевої влади та міжнародних донорів. На зустрічі із представниками ООН говорили про найнагальніші потреби хостелів, зазначила керівниця Єдиного центру надання реабілітаційних і соціальних послуг.

Антон-Йозеф Хаген – представник ООН у західному регіоні нашої держави. Каже, що бував у різних шелтерних установах 6 областей Західної України, однак такої теплої атмосфери не зустрічав ніде:

“Ми раді бачити, що кілька іноземних та державних партнерів працюють разом, щоб відновити цей центр. В той же час ми дивимося у майбутнє і шукаємо підтримки для інтеграції цих людей у громаду. Ми так само розуміємо, що тут є діти, і деякі із них можуть піти до місцевих навчальних закладів. Нам це до вподоби. Також ми раді бачити тісну співпрацю між внутрішньо переміщеними особами і місцевими мешканцями. Наприклад, місцева громада запросила мешканців хостелів стати посередниками у справі спілкування із іншими переміщеними особами. Думаю, що це дуже надихає, коли можна знайти роботу саме тут у центрі і бути корисним для суспільства.”

Відзначили представники ООН шелтер на Гетьманській. Там наразі перебуває шістедяст три переселенці, хоча він розрахований на 55 осіб.

Однак в Коломиї очікують на збільшення переселенців. Тому вже почали облаштовувати у цьому шелтері додаткові кімнати на горищі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua