Онлайн TV FM радіо FM пауза

Незвичайна хвиля пташиного грипу у Франції стурбувала науковців. Відео

Новини

Французький острів Рузік цієї пори зазвичай переповнюють сули. Але несезонна хвиля пташиного грипу на атлантичному узбережжі Франції цього літа різко зменшила їхню чисельність. За останні місяці загинули тисячі морських птахів. Зазвичай епідемія буває в осінні й зимові місяці. Тепер захисники природи й зоологи побоюються, що для французької дикої природи це може стати цілорічною загрозою.

Це небезпечно й для птахівництва Франції — другого за величиною в ЄС. Так, з листопада по травень через пташиний грип у країні вже забили понад 19 мільйонів птахів. З червня почали хворіти зграї вздовж берега Бретані. Вірус почав повільно просуватися на південь.

На острові Рузік живе одна з найрідкісніших колоній північних сул. Зоологи кажуть, що пташиний грип лютував там із початку липня. Дорослі гинули, і малеча голодувала. Водночас із середини літа на французьких фермах підтвердили сім нових спалахів пташиного грипу. Влада назвала ситуацію надзвичайною.

Водночас французькі птахівники ще не оговталися після попередніх спалахів і забою птахів. Цього року виробництво на фермах зменшилося на 10 %.

Пташиний грип зазвичай передається через фекалії перелітних диких птахів або за прямого контакту із зараженими кормами, одягом чи знаряддям.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua