Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як давнє індійське місто стало «розумним». Відео

rysunok1 14 - Як давнє індійське місто стало «розумним». Відео - rai.ua Новини

Варанасі — одне з найстаріших міст світу й центр паломництва буддистів. Сьогодні міська влада має намір зробити його ще й «розумним», використавши сучасні технології і підвищивши якість життя місцевих жителів.

Уже зараз шосе прикрашають скульптури й художні інсталяції з перероблених матеріалів. Сюжети різні: від національного героя Махатми Ганді до метеликів, земної кулі, слонів і виконавців стародавніх танців.

Розташований між Делі й Калькуттою в басейні річки Ганг, Варанасі століттями було центром філософії, медицини та освіти. Сьогодні це також одне з найбрудніших міст Індії, у якому погана якість повітря й води.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді обіцяє перетворити 3000-річне Варанасі на одне з головних «розумних» міст країни. Використають дрони, 3D-друк, біотехнології та енергоощадні пристрої. Загалом таких міст заплановано створити 100. Окрім Варанасі в списку також Удайпур, Ахмадабад, Сурат, Індаур та Бхопал.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua