Онлайн TV FM радіо FM пауза

Картонні будинки-човни плавають у Нідерландах. Відео

5 - Картонні будинки-човни плавають у Нідерландах. Відео - rai.ua Новини

Вони оригінально доповнюють краєвид Роттердама, що в Нідерландах. Зазвичай їх використовують як готелі чи місце проведення корпоративних заходів. Будинки складено з картонних сегментів, кожен із яких 1,2 метра завдовжки й вагою 500 кілограмів.

Але боятися, що вони розмокнуть, не варто. Адже вони вкриті водонепроникним матеріалом і мають дерев’яний шар. Усі сегменти — модульні, тому довжину кожного будинку можна збільшити або зменшити. Картон обрали саме через його тепло та звукоізоляційні властивості.

У всіх плавучих будинках є ванна кімната, окрема спальня та вбудовані в стіну розкладні ліжка. Телевізор теж доводиться розкладати. На терасі є ще один сюрприз — вбудоване джакузі.

Компанія зібрала вже сім плавучих будинків у гавані Роттердама. Один із них — найбільший плавучий офіс у світі. Загальна площа приміщень — від 32 до 42 квадратних метрів. У будинках може розміститися від чотирьох до шести осіб.

Є надія, що така нерухомість допоможе розширювати нідерландські міста. Оренда будинку коштує 250–350 євро за ніч. Компанія планує реалізувати такі проєкти й в інших містах Нідерландів, а також у Бельгії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua