Корисне застілля у новорічну ніч, дієтологи вважають, можливе. Та дають власні рекомендації, як накрити святковий стіл, аби не нашкодити організму.
Франківська дієтологиня Віта Іванків рекомендує подбати про своє здоров’я та накрити 31 грудня «корисний стіл». Каже, найперше дбаємо, аби на ньому обов’язково були овочі. І чим більше, тим краще. Особливо, якщо вони свіжі, навіть у традиційних стравах.
Важливе місце на святковому столі займають й фрукти. Тому лікарі рекомендують, їх кількість збільшити. А тортиків та різних солодощів – зменшити.
Повністю виключити із святкового застілля треба газовані напої. Адже ними, каже дієтологиня, ми розбавляємо нашу їжу і відповідно в рази збільшуємо її об’єм.
А ще лікарка рекомендує для новорічної ночі розпланувати активну розважальну програму.