Онлайн TV FM радіо FM пауза

Турчинов підписав указ про забезпечення енергетичної безпеки України

Спікер Верховної Ради, в. о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2014 року “Про стан забезпечення енергетичної безпеки у зв’язку з ситуацією щодо постачання природного газу в Україну”.

Згідно з оприлюдненим у четвер на сайті президента України указом, О.Турчинов ввів у дію відповідне рішення РНБО України.

Кабінету Міністрів доручено в місячний термін затвердити фінансові плани на 2014 рік держпідприємств, що є суб’єктами природних монополій, та державних підприємств, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 млн грн.

“Вжити в установленому порядку заходів щодо впровадження дієвих механізмів стабілізації фінансово-економічного стану Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, – йдеться в рішенні РНБО.

Окрім цього, Кабміну в місячний доручено забезпечити актуалізацію положень Енергетичної стратегії України на період до 2030 року.

Також Міністерству енергетики та вугільної промисловості України разом із НАК “Нафтогаз України” доручається невідкладно організувати повідомлення в установленому порядку російської сторони щодо вимоги продовження постачання у 2014 році російського природного газу для НАК “Нафтогаз України” за ціною, що діяла в лютому-березні 2014 року, та в разі неприйняття російською стороною таких вимог у місячний термін із моменту повідомлення забезпечити подання в установленому порядку відповідного позову до Міжнародного комерційного арбітражу.

Державній фінансовій інспекції України, окрім цього, доручено провести в місячний термін перевірку ефективності використання Держагентством з інвестицій та управління національними проектами України бюджетних коштів на реалізацію національного проекту зі створення інфраструктури постачання скрапленого газу в країну.

“Цей указ набуває чинності з дня його опублікування”, – йдеться в тексті указу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua