Онлайн TV FM радіо FM пауза

Системи нервових зв’язків у мозку чоловіків і жінок дуже різні

Системи нервових зв’язків у мозку чоловіків і жінок мають суттєві відмінності, що може пояснити, чому різні статі краще виконують ті чи ті завдання, кажуть дослідники.

Команда американських науковців з Університету Пенсильванії просканувала мозок майже 1000 чоловіків, жінок, хлопчиків та дівчаток і знайшла разючі відмінності у їхній роботі.

У чоловічому мозку більшість шляхів проводять імпульси спереду назад, а з’єднань між двома півкулями – небагато.

У жінок натомість багато зв’язків між лівою і правою півкулею.

Ці відмінності можуть пояснити те, чому чоловіки загалом краще навчаються та виконують одне завдання, наприклад, їздять на велосипеді, а жінкам краще дається багатозадачність, ідеться в статті, опублікованій у журналі дослідники в журналі “Праці Національної академії наук” (PNAS).

Але експерти відзначають, що не все так просто, і пояснювати поведінкові відмінності між статями виключно цими анатомічними відмінностями не можна.

Крім того, нервові зв’язки не є жорсткими і можуть змінюватися протягом життя.

Науковці попросили волонтерів виконати ряд тестів. Жінки показали кращі результати там, де перевіряли увагу, пам’ять на обличчя та соціальні знання, натомість чоловіки ведуть перед у сфері просторового мислення і сенсомоторики.

За допомогою сканування, яке називаєть DTI, дослідники простежили нервові зв’язки, які з’єднують різні області мозку.

Автор дослідження доктор Рубен Гур каже: “Мозок чоловіків і жінок чудово доповнює одне одного”.

“Детальні карти нервових зв’язків мозку не тільки допоможуть нам краще зрозуміти відмінності між тим, як мислять чоловіки і жінки, але це також дасть нам змогу краще зрозуміти причини неврологічні розлади, які часто мають статеву природу”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua