Онлайн TV FM радіо FM пауза

Електростимуляція може лікувати паралізованих

Четверо паралізованих чоловіків змогли частково відновити рух ніг після того, як їм провели електростимуляцію спинного мозку.

Про це йдеться у дослідженні, яке провели американські лікарі.

Пацієнти змогли згинати пальці на ногах, а також ногу у коліні та кісточці. Однак вони не змогли ходити самостійно.

Автори доповіді, яка була опублікована в журналі Brain, припускають, що завдяки електростимуляції спинний мозок краще сприймає ту невелику кількість сигналів, які усе ще надсилає головний мозок.

За словами експертів, такий метод може лікувати травми хребта.

Спинний мозок діє як залізниця і несе електричні сигнали від мозку до іншої частини тіла. Але якщо на “трасі” є пошкодження, то сигнали не проходить.

Люди з ушкодженнями спинного мозку можуть повністю втратити можливість рухатися і відчувати тіло нижче від місця травми.

Команда з Луїсвільського та Каліфорнійського університетів стала піонером у застосуванні електричної стимуляції спинного мозку нижче місця травми.

Три роки тому вони повідомили, що бейсболіст Роб Саммерс, який був паралізований нижче грудної клітки в результаті автокатастрофи, зміг рухати ногами.

Тепер ще три пацієнти, які були паралізовані протягом щонайменше двох років, пройшли цю процедуру і в них відновилися деякі рухи.

Вони змогли контролювати темп руху ніг і усі, крім одного, змогли контролювати силу руху.

Це підтверджує, що рухливість може бути відновлена після паралічу і що випадок пана Саммерса не є винятковим, зазначають науковці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua