Онлайн TV FM радіо FM пауза

Надлишкову вагу хибно вважають нормою

Надмірну вагу дедалі частіше вважають нормою, заявив головний лікар Англії.

У своїй щорічній доповіді про стан здоров’я Саллі Девіс висловила занепокоєння з того приводу, що багато людей не визнають, що мають проблеми з вагою.

Батьки дітей з надлишковою вагою, за її словами, також не в змозі виявити ознаки ожиріння.

У такому розвитку подій пані Девіс звинуватила мас-медіа та виробників одягу.

“Я вже давно стурбована тим, що ідеалом часто зображують недостатню вагу, особливо в індустрії моди. Проте я дедалі більше стурбована тим, що суспільство, можливо, починає ставитися до надмірної ваги як до норми”, – сказала вона.

За словами лікаря, у крамницях встановлюють більші манекени. Вона також висловилася про проблему так-званої “інфляції розміру”, коли одяг, на якому позначений той самий розмір, став більшим впродовж останніх десятиліть.

“А в інформаційних повідомленнях про вагу часто використовують фотографії із важким ожирінням людей, які не є репрезентативними для більшості людей з надмірною вагою”, – наголосила пані Девіс.

Податок на цукор

Саллі Девіс також ще раз наголосила на своєму переконанні, що для боротьби з ожирінням необхідно запроваджувати податок на цукор.

На початку березня вона вже попереджала про можливу потребу піти на такий крок спеціальний комітет охорони здоров’я, хоча й сподівалася на зворотнє.

Це спричинило певні дискусії, оскільки підхід уряду полягає у спонуканні промислових виробників виготовляти більш здорові харчі та напої.

У своїй доповіді пані Девіс каже, що слід продовжувати таку практику, але якщо вона не спрацьовуватиме, варто розглянути податок.

За її словами, діти і дорослі різного віку споживають занадто багато цукру.

Зараз майже дві третини дорослих і третина дітей у Британії мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. Це майже вдвічі більше за показники на початку 1990-их.

Але, згідно з дослідженнями, половина чоловіків, третина жінок і більше трьох чвертей батьків не визнають проблеми з вагою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua