Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дружина відомого китайського адвоката Чжишена закликає дозволити їй зустрітися з чоловіком. Відео

maxresdefault 10 - Дружина відомого китайського адвоката Чжишена закликає дозволити їй зустрітися з чоловіком. Відео - rai.ua Новини

Дружина відомого китайського адвоката Гао Чжишена закликає дозволити їй зустрітися з чоловіком. Відколи 2017 року Гао викрали спецагенти, його не бачили. Нещодавно йому виповнилося 57 років.
Дружина Гао з дітьми 12 років тому змогла втекти до США. Вона вимагає від Пекіна відреагувати на два запити й обіцяє діяти далі, якщо влада не задовольнить її право на інформацію про чоловіка. Вона непокоїться, що його вже немає серед живих.

Якщо ж її чоловік живий, вона просить дати їй повернутися до Китаю і відбути тюремний термін поруч із Гао.

Цього адвоката називають совістю Китаю. Він один із перших, хто як юрист наважився обстоювати права простих людей. Гао представляв інтереси селян, чиї землі насильно забирали під забудову. Також захищав прихильників духовної практики фалуньгун, яких без законних підстав садять до в’язниць і піддають тортурам. Брався Гао й за справи християнських пасторів, арештованих за друк і розповсюдження копій Біблії.

“Я черпаю силу у своїй вірі в бога, вірі в людей. Коли розумієш, що внутрішня сила нескінченна, а біль відчувається лише в невеликій ділянці тіла, то дух стає сильнішим за біль, і біль зникає” – розповів Гао Чжишен, правозахисник.

Деталі – у сюжеті:

Як повідомляло РАІ, 20 квітня винесли вирок ексофіцерові поліції міста Міннеаполіс Дереку Шовіну. Його визнали винним у смерті афроамериканця Джорджа Флойда за всіма трьома пунктами звинувачення, а саме: убивство другого ступеня, ненавмисне вбивство другого ступеня та вбивство третього ступеня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua