Онлайн TV FM радіо FM пауза

Масові вбивства вірмен в Османській імперії назвали геноцидом. Відео

unnamed 6 - Масові вбивства вірмен в Османській імперії назвали геноцидом. Відео - rai.ua Новини

Президент США Джо Байден зробив заяву, яка різко зіпсувала стосунки Вашингтона з Анкарою. Він назвав убивства вірмен в Османській імперії 1915 року геноцидом.

У своїй заяві він написав, що хоче вшанувати пам’ять “усіх тих вірмен, які загинули під час геноциду 106 років тому”. Він також додав: “Ми підтверджуємо історію. І робимо це не для того, щоб когось звинуватити, а щоб те, що сталося, ніколи не повторилося”.

Його слова дуже відрізняються від акуратної риторики білого дому, яку він вів десятки років, щоб не нашкодити відносинам між країнами. Але тепер назріває дипломатичний скандал.

Так, уряд Туреччини вже оголосив, що відповість на несправедливу заяву Вашингтона. Він зазначив, що це позначиться на спробах врегулювати питання Нагірного Карабаху, а також вплине на турецько-американські відносини.

“Заява президента США дуже невдала й несправедлива. Ми її повністю відкидаємо й засуджуємо. Вона не спирається на історичні факти”, – розповів Ібрагім Калін, прессекретар президента Туреччини

Деталі – у сюжеті:

Як повідомляло РАІ, кубинські дисиденти кажуть, що влада перекрила їм доступ до інтернету й не дозволяла залишати помешкання під час з’їзду комуністичної партії Куби, який проходив з 16 по 19 квітня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua