Онлайн TV FM радіо FM пауза

Професор з Івано-Франківська презентував календар з колекційними коровами

Новини

Проректор з наукової роботи, професор Івано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету Ігор Вакалюк презентував календар iз фотографiями експонатiв своєї унiкальної колекцiї корiв.

Ігор Вакалюк є досвідченим колекціонером ось уже 15 років. Професор захоплюється збиранням корівок, для яких облаштував у своїй оселі спеціальну кімнату-музей. Його колекція налічує близько 3 тисяч експонатів. Це предмети з різних країн і континентів — від власне фігурок цих тварин до предметів одягу, посуду, книг, ігор та поштових марок з їхнім зображенням. Про це пише РАІ з посиланням на пресслужбу ІФНМУ.

Про кожен з предметів професор може розповісти цікаву історію, а розпочалося хобі свого часу з дослідження прізвища його родини. «Vaca» багатьма мовами означає «корова», а походження цього слова від латинського «vacca». Коли Ігор Вакалюк дізнався таку цікаву етимологію свого прізвища, тоді й вирішив колекціонувати корів на честь своєї родини.

Незвичайну колекцію Ігоря Вакалюка можна переглянути на спеціальному сайті «Коров’яча колекція», який він створив кілька років тому, щоб популяризувати своє хобі. Окрім світлин, на сайті є також різноманітна інформація про корів: цікаві факти, загадки, анекдоти, казки тощо. Цьогоріч «коров’яча колекція» потрапила ще й до Національного реєстру рекордів України, а її автора визнали власником найбільшої колекції предметів у вигляді корів.

Чудово, що ми маємо таких талановитих викладачів, професорів. З фоторобіт Ігоря Вакалюка ми розпочали традиційно виготовляти такі календарі, і тоді то була архітектура”, – відзначив ректор університету Микола Рожко.

Як повідомляло РАІ, прикарпатка зібрала неймовірну колекцію фарфорових ляльок. Усі вони привезені із закордону, а вартість однієї – більше тисячі гривень. Першу з них дівчині подарував тато ще у три рочки.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua