Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуська міська рада не прийняла районну лікарню у комунальну власність. Відео

Новини

Калуська міська рада не прийняла районну лікарню у комунальну власність міста. Відповідне рішення ухвалили депутати Калуської міської ради на черговому своєму засіданні.

Нагадаємо, 26 січня відбулося пленарне засідання сесії Калуської районної ради, під час якого депутати прийняли рішення про передачу до комунальної власності Калуської міської територіальної громади комунального некомерційного підприємства «Районна лікарня Калуської районної ради».

26 січня Калуська районна рада ухвалила рішення, відповідно до якого вона виходить зі складу засновників районної лікарні та передає право засновника Калуській міській раді, а також безоплатно передає у комунальну власність Калуської міської територіальної громади майновий комплекс районної лікарні та все рухоме майно. 28 січня проєкт рішення про  надання згоди на прийняття у комунальну власність Калуської громади районної лікарні розглянула міська рада. Однак дане питання викликало широку дискусію депутатського корпусу.

Директор районної лікарні Микола Гудим зазначив, що ні по оплаті комунальних послуг, ні з виплати заробітної плати боргів підприємство не має.

Що стосується заробітної плати, то за словами Миколи Гудима, на підприємстві буде проведена оптимізація посад. Заступниця голови постійної депутатської комісії з питань власності, ЖКГ та екології Інни Білоус, висловила здивування тим, що  районна рада передає Калуській громаді лише районну лікарню.

Підтримав депутатів і секретар ради, попередній голова районної ради Віктор Гільтайчук.

Депутатка Ольга Сікора висловила іншу позицію. За її словами, районні ради створили для передачі майна і, швидше за все, вони будуть ліквідовані. У бюджеті Калуського району грошей не має: там нічим виплачувати ні зарплату, ні комуналку, стверджує дупутатка.

За результатами обговорення рішення підтримане не було. Міська рада вирішила створити комісію, напрацювати для передачі перелік майна на території Калуської громади та подати їх районній раді.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua