Онлайн TV FM радіо FM пауза

На поліпшення навколишнього середовища галицькі платники перерахували понад 44 млн. гривень

З початку року до Зведеного бюджету платниками Галицького району перераховано 44,2 млн.грн. екологічного податку, що на 15,2 млн.грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. До місцевого бюджету надійшло 15,5 млн.гривень. 

Найбільшим платником екологічного податку в районі є ПАТ ДТЕК „Західенерго”. Частка податку, сплачена ним до бюджету становить 99,8 відсотка. Про це повідомила начальник ДПІ у Галицькому районі Олександра Верещак.

Екологічний податок – є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Наразі в Галицькому районі його платниками є більше 90 суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб. 

Нагадаємо, що з  1 січня 2014 року ставки для платників екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – зросли.

Відтепер вони складають 100 відсотків від ставок, встановлених ст. 243 – 246 Податкового кодексу України. Це не стосується виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС, які у 2014 році застосовують ставки податку у розмірі 75 відсотків від ставок, передбачених  статтями 243-246 Кодексу.

ДПІ у Галицькому районі ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua