Фахівцями ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» постійно проводиться робота із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, пише Фіртка.
У ІІІ кварталі 2017 року було обстежено із застосуванням лабораторних та інструментальних методів дослідження 1022 об’єкти, з них 39 об’єктів централізованого водопостачання; 97 дошкільних навчальних закладів; 464 загальноосвітні навчальні заклади; 79 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; 76 лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я; 114 об’єктів харчової промисловості, громадського харчування і торгівлі; 23 промислових підприємства. 4,8 % проб не відповідали діючим санітарним нормам і правилам.
А саме 4,7% нестандартних проб харчових продуктів. Так, у Калуші – виявлено бактеріальне забруднення чотирьох готових страв з ТзОВ «Рознет» Гостинний дім, одна проба салату з ТзОВ «555 ТМ», дві проби тортів з ДП «РІТЕЙЛ -ЦЕНТР» «Фуршет». У всіх пробах висіяно бактерії групи кишкової палички.
Надвірнянською філією виявлено по одній бактеріально забрудненій пробі готових страв з харчоблоків загальноосвітніх закладів сіл Пнів, Гвізд, Назавизів, Білі Ослави, Заріччя, смт. Ланчин та м. Надвірна.