Сьогодні ми підготували для вас статтю про корисність традиційного китайського чаю, відомого також як улун (це уривок із книги Лео Галланда про джерела алергії та її причини виникнення у людини).
Доктор Лео Галланд — один із лідерів в світі інтегративної медицини (підхід до здоров’я, який націлений на лікування всього тіла для оптимального здоров’я, поєднуючи західну науку з комплементарною медициною).
Чай улун використовується як лікарський напій протягом більше 3000 років. Було з’ясовано, що він допомагає боротись проти алергії.
Улун виготовляється з частково ферментованого чайного листя, надаючи йому м’який смак. Листя цього чаю багате природними сполуками, так званими катехінами — сімейство флавоноїдів. Окиснення змінює їх природу, а вони, в свою чергу, змінюють фізіологічні ефекти чаювання.
Під час досліджень було з’ясовано, що катехіни пригнічують алергічну реакцію в щурів, а також те, що вони більш ефективні ніж ті, що є в зеленому чаї.
В Японія провели експеримент, в якому взяли участь люди із алергічною екземою. Зважаючи на те, що ліки їм не допомагали, учасники почали пити чай улун впродовж шести місяців, а уже через місяць деякі із них розповіли про покращення свого стану.
Як пити цей чай
Приблизно три чайні ложки сухого листя або чотири пакетики варити протягом 5 хвилин в киплячій воді. Згідно з японськими дослідженнями, протягом дня можна випити 4 горнятка такого чаю, і ні в якому разі не перевищувати цю норму.
Якщо улун вийшов дуже міцний, його можна розбавити гарячою водою до потрібної концентрації.
Для того, щоб зменшити кількість кофеїну в чаї, замочіть його в гарячій воді протягом 30 секунд, потім воду вилийте та долийте свіжу, після чого — прокип’ятіть, як було написано раніше.
Однак пам’ятайте, якщо у вас алергія на чай, не пийте його, а замініть гарячою водою, яку часто п’ють в Китаї та Японії.