Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЯК ШКОЛА ВБИВАЄ ГЕНІЇВ? 10 ПУНКТІВ ВІД 11-РІЧНОГО ШКОЛЯРА

Нещодавно у Києві відбулась тінейджерська конференція “Завтра по имени” в рамках якої виступив 11-річний Тимофій Дрогін. Його презентація зводилась до 10 пунків, як школа вбиває геніїв.
Ми дозволимо собі перепублікувати ці тези, щоб ще більше людей дізнались, якими категоріями мислять сьогоднішні діти і що вони думають про школу.

  1. Як тільки ви приходите в школу, вам відразу намагаються вселити страх. Один з них – страх вчителя.
  2. Після першого страху розвивається страх оцінки. А потім страх покарання батьками, директором. В школі не дивляться на те, ким ти є, тебе судять тільки по твоїм оцінкам.
  3. Ще один страх – страх зробити помилку. Школа не вчить тому, що помилятись можна і потрібно, адже тільки так ти можеш чомусь навчитись.
  4. Ще одна причина – кепкування однокласників. Часто це вина вчителів, які виставляють дітей на посміховище, вказуючи їм, що вони роблять не так добре, як їх однокласники. Для них оцінка важливіша за учня.
  5. Тести, які дають на уроках, неймовірно дурні тому, що в них немає варіанту своєї відповіді. Дитина, щоб отримати хорошу оцінку, намагається вгадати одну відповідь з запропонованих, але у нього може бути свій варіант відповіді, який він не може написати.
  6. Я читав, що немає ніяких доказів корисності домашніх завдань, вони не впливають на рівень освіти учня.
  7. В школах дуже не люблять, якщо хтось відрізняється від інших. Це починається з вчителя, передається учням і лишається з ними на все життя.
  8. Я читав, що коли Джон Ленон у п’ятирічному віці почув від мами, що саме головне в житті бути щасливим, він так і відповів на запитання вчителя: “Ким ти хочеш бути у майбутньому?” – “Щасливим!”, відповів Ленон. –Ти не зрозумів питання, сказали Джону – Ви не зрозуміли життя – відповів він.
  9. Я дивлюсь канал на Youtube, де вчитель фізики легко і цікаво розповідає матеріал. Читання або переггляд таких ресурсів може замінити десятки нудних уроків.
  10. Школа – це підготовка до дорослого життя. Але вона не вчить, ні як зберегти і збільшити дохід, ні як його отримати. Я вважаю, що головним предметом у школі міг би стати предмет, на якому нас би вчили розуміти один одного. Адже вміння спілкуватись – найголовніше!

Джерело: www.standardua.org

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua