Онлайн TV FM радіо FM пауза

У суді зачитали розмову Коцаби із журналісткою РФ про винагороди за ролики проти мобілізації

У четвер, 17 березня, в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Руслана Коцаби, якого звинувачують у перешкоджанні діяльності ЗСУ та державній зраді, пише Репоретр.

“Свідчення у свідків повторюються,- каже Коцаба, показуючи протоколи допитів. – При чому слово в слово, з тими ж помилками, просто копіювали у “ворді” і це є злочин”.

Прокурор зачитав ухвалу міського суду від 21 січня 2015 року про задоволення клопотання слідчого СБУ про надання дозволу на обшук помешкання Коцаби. Нагадаємо, обшук провели 7 лютого. Прокурор показав протокол. Зазначив, що тоді вилучили техніку, документи, гроші, “два аркуші паперу з тезами про мобілізацію” та банківські картки.

 “Поняті вранці під час обшуку і ввечері при затриманні були одні і ті ж двоє людей. Це випадкові були люди, які йшли попри СБУ”, – сказав Коцаба.

Натомість прокурор, зачитуючи документи, повідомив про чотирьох понятих. За його словами, при обшуку вранці понятими були Синичак і Лиско, а при оголошенні підозри – Федик таМихайлів. Прокурор згадав про негласні дії слідчих, зокрема про дослідження телефонних розмов Коцаби та бесід у соцмережі. Так, блогер домовлявся про зустрічі на російському телебаченні, інтерв’ю журналістам РФ, зокрема, і про отримання грошей на дорогу та проживання у Москві.

Також прокурор додав, що Коцаба надавав у Львові інтерв’ю російським ЗМІ і зачитав його розмову із матір’ю по мобільному телефону, в якій той сказав, що “у Львові він, щоб все розрулити і не є там ключовою особою”. Також прокурор зачитав розмови Коцаби із журналістом телеканалу “Россия 1″, про його участь у шоу на кількох російських каналах. Під час розмов обговорювали умови проживання, вартість дороги у два боки. З Лєною Новосьоловою, каже прокурор, Коцаба обговорював майбутні репортажі за винагороду. Зокрема, і сюжетів у селах Коршів та Черемхів про обурених мобілізацією.

“Ну ты смотри, мы тебе за эту сьемку заплатим, так что все в порядке. Я очень на тебя рассчитываю”,- сказала журналістка РФ Коцабі по телефону 24 січня.

Також у розмові обговорили спосіб приховання відзнятих антимобілізаційних сюжетів.

“Мне порекомендовали никуда не высовываться, потому что меня могут это… Здесь такой психоз, для меня это неожиданно…” – сказав Коцаба Новосьоловій

Загалом сторона обвинувачення викликала до суду 58 свідків, допитали 44. Зазначимо, більшість із них особисто не були знайомі із Коцабою, лише бачили у мережі відеозвернення “Я проти мобілізації” або ж його інтерв’ю на російських телеканалах.

Нагадаємо, під час обшуку квартири Коцаби знайшли 6 320 доларів і понад 9 тисяч євро. Блогер казав у суді, що гроші належать його мамі та просив їх повернути.

Руслана Коцабу звинувачують за частиною першою статті 111 та частиною першою статті 114-1 Кримінального кодексу України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua