Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як зекономити під час подорожі: поради від Дмитра Семків

Якщо ви плануєте похід в гори за кордоном і у вас обмежений бюджет, то ці поради саме для вас. Дмитро подорожує вже близько трьох років і має в планах на цей рік відвідати Альпи, Норвегію, Францію, Австрію та багато інших країн. Він розповів нам, як саме мандрувати і не витрачати при цьому шалені кошти.

На рахунок візи і страховки, то ви маєте зробити це заздалегідь і ви зекономите  значну суму коштів.

Власне по транспорту, то автостопом їздити доволі зручно. Також Low cost автобуси . По Польщі це той же Polskibus або Megabus. Якщо брати квиток попередньо, наприклад, за 2 місяці, то від одного до кількох злотих  на любий маршрут. Тобто можна проїхати, що 100 км, що 500, що 800 за одну й ту ж ціну. Треба слідкувати за цим, той самий Megabus, чим швидше береш квиток, тим дешевше. Наприклад, проїхати з Жешува (це майже під кордоном) в Прагу можна за 10 злотих, тобто160 гривень. От потягами в принципі дорого. Найдешевше виходять автостоп і Low cost автобуси.”

З проживанням це CouchSurfing, чули про таку штукенцію? Можна цим пробувати. Я, наприклад, завжди якось їжджу з палаткою своєю. Це все таки незалежність. По CouchSurfing  ти знаєш, що ти там маєш бути 3 числа в тому то місці, а 4 в іншому. Ну і постійно гонишся, особливо якщо автостопом. А з  палаткою, то взяв палатку чи в когось позичив. В мене бувало багато імпровізованих поїздок, я їду в одне місце, а мене підбирає чувак і каже: “Та я їду в Гданськ”- , а я такий, – “Ну то поїхали.”

Харчування, в принципі, в тій же Польщі не дешевше, ніж в Україні. Якщо нема бажання  ходити по всяких кафешках і хочеться нормально їсти, то краще купити газовий пальник. Це як портативна плитка, його можна і за 500 гривень купити. І балон варто придбати,  який коштує 120 гривень. Його стане десь на два тижні, потім можна заправити. Заправка коштує в районі 20 гривень і все. Тобто, я завжди так харчуюсь, закупив якоїсь гречки чи ще щось і можу собі супчик зварити.

Отож, надіємось, що поради Дмитра допоможуть вам заощадити на подорожах та отримати більше задоволення  при невеликих затратах.

Розмовляла Павлюк Тетяна для ТРК “РАІ”

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua