Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Косівщині засудили підприємця, що привласнив кошти на ремонт дороги

Днями Косівський районний суд засудив на два роки генерального директора “Смерека сервіс” за привласнення та розтрату авансу на ремонт дороги.

У судовому процесі встановлено, що генеральний директор ТзОВ «Смерека сервіс» 23 вересня 2013 року уклав з головою Бистрецької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області договір з проведення ремонту дороги в присілку Площі села Дземброня Бистрецької сільської ради Верховинського району з вартістю виконання робіт – 57 000 гривень, пишe Бліц-інфо.

Відповідно до умов договору було проведено авансові платежі в розмірі 30%, тобто 17 100 гривень, на придбання матеріалів для ремонту вищевказаної дороги. Чоловік діючи умисно, з корисливих мотивів, які полягли у протиправному збагаченні, перераховані на придбання матеріалів для ремонту дороги кошти розтратив використавши їх у власних цілях.

Опісля він підробив документи намагаючись приховати злочин, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт № 1 за грудень 2013 по ремонту дороги. Чоловік заперечив факт розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем , оскільки роботи фактично виконав тільки в пізніший термін. А саме у 2015 році.

Заслухавши всі сторони суд визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч .2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та призначити покарання:

За ч.2 ст. 191 КК України 2 роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, повязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки;

За ч. 1 ст. 366 КК України 1 рік обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, повязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.

У відповідності до ст. 70 ч.1 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у виді обмеження волі строком на 2 роки з позбавленням права обіймати посади, повязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки.

Однак на підставі ст. 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання з випробуванням терміном 1 рік.

 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua