Онлайн TV FM радіо FM пауза

Підозрюваний у подвійному вбивстві франківський екс-беркутівець не хоче аби його судили присяжні

У вівторок, 8 грудня, у Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі екс-беркутівця Олега Рябова, якого звинувачують у вбивстві двох жінок у січні 2012 року. Їхні тіла знайшли на сміттєзвалищі у Рибному.

Родичі обох жертв на засідання не з’явилися, хоча належним чином були поінформовані про час і місце. Тож колегія суддів вирішила провести засідання без них, пише Репортер.

Самому Рябову повідомили, що він має право подати клопотання, аби його справу розглядав суд присяжних. Але він від такої можливості він відмовився – тож справу розглядатиме колегія суддів.

Нагадаємо, єдиний поки у області випадок, де рішення прийматиме суд присяжних*, – справа Романа Струца, якого звинувачують у вбивстві валютника.

Розгляд справи по суті розпочнеться 17 грудня.

Рябова звинувачують у подвійному вбивстві. Весь цей час він проходив примусовий курс лікування у дніпропетровській лікарні.

Експерти встановили, що на момент скоєння вбивства він був осудним. Ситуація з його психічним здоровям змінилася уже під час слідства, тому його направили на лікування.

Зараз йому загрожує довічне увязнення. Рябов уже був раніше засуджений за вбивства.

Суд присяжних – одна з форм реалізації судової влади безпосередньо громадянами. Прийняття присяжними вирішального рішення або вироку здійснюється без участі професійного судді або суддів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua