Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті засудили чоловіка, якого дружина не пустила до військкомату

Жителя села Липа Долинського району засуджено до двох років умовно за ухилення від призову за мобілізацією.

29 квітня чоловік пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним для проходження військової служби та отримав повістку про виклик у військовий комісаріат на 30 квітня для подальшого відправлення у військову частину.

Проте у визначений час обвинувачений не прибув до військового комісаріату, таким чином умисно ухилився від призову за мобілізацією.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що він не з’явився в Долинський ОМВК, оскільки його дружина влаштувала істерику і не пустила його, а через день поїхав в Івано-Франківськ і був госпіталізований в лікарню, де пробув 10 днів.

Враховуючи пояснення обвинуваченого, а також те, що він не оскаржує фактичні обставини справи, які вказані в обвинувальному  акті, суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити покарання з іспитовим строком на два роки.

Протягом цього часу чоловік не може виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, зобов’язаний повідомляти про зміну місця проживання, роботи, періодично з’являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua