Онлайн TV FM радіо FM пауза

У справі Коцаби допитали половину свідків

У четвер, 3 вересня, в Івано-Франківському міському суді продовжили допит свідків у справі проти Руслана Коцаби, якого звинувачують у держзраді та перешкоджанні діяльності ЗСУ.

Зазначимо, що сторона обвинувачення викликала до суду 58 свідків, пише Репортер.

Нагадаємо, Коцабу звинувачують за частиною першою статті 111 та частиною першою статті 114-1 Кримінального кодексу України.

До початку засідання Коцаба просив суддю, аби його відпустили. Нині до суду викликали п’ять свідків. Наразі допитують першого – військовослужбовця із Києва.

“Під час проведення мобілізації такі вислови, які озвучував Коцаба, підривають довіру суспільства до держави”, – сказав свідок.

Другий свідок – боєць АТО, зв’язківець. Побачив ролик Коцаби “Я проти мобілізації”, коли приїхав у Івано-Франківськ з відпустки.

“Нас не демобілізовують, бо нема ким замінити. Мене дуже обурило відео Коцаби”, – заявив він.

Зараз допитують третього свідка  –  він службовець у військкоматі. Ще двоє свідків на засідання не прийшли, не повідомивши про це суд.

Третій свідок пояснив низький рівень останньої хвилі мобілізаціі відеозверненням Коцаби. Тоді  адвокат Тетяна Монтян уточнила – чи має свідок докази цього. Той відповів, що ні, зазначивши, що така його думка.

Із запізненням прийшов четвертий свідок – слідчий.

“Я бачив ролик у соцмережі, який підготував Руслан Коцаба. Він сказав, що відмовляється від мобілізації. Це все, що пам’ятаю”,  – каже четвертий на сьогодні свідок.

Наступне засідання у справі відбудеться 1 жовтня о 14:00

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua