Онлайн TV FM радіо FM пауза

За останні 50 років популяція диких тварин у світі зменшилася на майже 75 відсотків. Відео

зменшення тварин Новини

Популяція диких тварин у світі зменшилася майже на 75 відсотків за останні 50 років. Про це свідчить свіжий звіт Всесвітнього фонду дикої природи Living Planet, у якому ситуацію назвали катастрофічною. Дані збирали дослідники з Лондонського зоологічного товариства.

«Люди побачать цифри й, можливо, занепокояться. Я думаю, що вони мають тривожити», – каже Робін Фрімен, один з авторів звіту.

Основними причинами зменшення популяцій назвали втрату й деградацію середовища проживання, до чого переважно призвели людські продовольчі системи. Потім іде надмірна експлуатація, інвазивні види та хвороби.

Найрізкіше скорочення відбувалося в Латинській Америці, Карибському басейні, Африці та Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

«Поєднання зміни клімату, утрата середовища проживання та втрата біорізноманіття — це те, з чим нам потрібно впоратися, бо існують змішані проблеми, які необхідно розв’язувати спільно», – пояснює Робін Фрімен, один з авторів звіту.

Документ свідчить, що в найближчі п’ять років знадобляться величезні колективні зусилля для подолання подвійної кризи: клімату та природи.

«Ми маємо бути спроможними щось зробити з цими системами, щоб дати їм змогу відновитися. Тобто ми маємо не лише робити щось окремо, а й заохочувати уряди до колективних заходів», – зазначає Робін Фрімен, один з авторів звіту.

У звіті сказано, що, хоч ситуація і розпачлива, люди поки що не досягли точки неповернення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua