Онлайн TV FM радіо FM пауза

Муденгоманія: популярність карликового бегемотика допомагає бізнесу в Таїланді. Відео

Муденгоманія Новини

У Таїланді почалася справжня бегемотоманія. Тут дедалі популярнішою стає юна Му Денг. Це дитинча карликового бегемота. Самка народилася в липні в зоопарку «Кхао Кхео» в провінції Чонбурі.

Му Денг стала відомою завдяки відео, які викладає в соцмережах її доглядач. У бегемотика вже сім мільйонів підписників. Му Денг означає «свиня, що стрибає». Характер у неї відповідний — надзвичайно грайливий для бегемотів.

Популярністю Му Денг уже користуються тайські підприємці. Так, власник одного кафе в Бангкоку робить реалістичні торти у вигляді улюблениці. Замовників багато.

«Відколи ми почали робити торти “Му Денг”, майже не спимо, бо працюємо щоночі до ранку. Але це також дало нам понад 3000 доларів лише за 10 днів», – розповідає Чаліт Кулсарі, власник кафе.

«Зазвичай за місяць надходить 1000 замовлень на іграшки. Але щойно почалася мода на Му Денг, кількість замовлень різко зросла. Я зробив 1000 іграшок за два-три дні», – пояснює Ворачай Маттакій, художник.

Підприємці кажуть, що така популярність зазвичай не триває довго, тож треба ловити момент.

Водночас бегемотоманія охопила й інші компанії. У Таїланді з’явилася косметика, натхнена Му Денг, та одяг із зображенням бегемотів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua