Онлайн TV FM радіо FM пауза

Що це за кіберпроєкт «Брама»?

кібербезпека Івано-Франківськ

Начальник кіберполіції Прикарпаття Микола Худолій надав рекомендації щодо протидії шахрайствам в мережі інтернет, блокування ворожих ресурсів та очищення інформаційного простору від російської пропаганди.

В умовах гібридної війни і недостатньої обізнаності та інформаційної грамотності наших громадян, ворожі вкиди формують негативні тенденції в мізках наших громадян. Вони спонукають їх до дестабілізації становища. У зв’язку з цим виникла необхідність у кіберволонтерах. У громадян теж виникли необхідність і бажання долучитися до кіберборотьби, до кібервійська, як ми його називаємо. Користувачі інтернет-мережі хотіли допомогти боротися з фейками за допомогою даного проєкту.

Завдяки проєкту «Брама» (https://t.me/+cHOe2PYDRJhlZDQy) кожен громадянин може скопіювати те чи інше посилання і відправити його на цей телеграм-канал, де воно буде оброблятися і переправлятися на блокування, якщо дане джерело порушує правила та політики користування в соціальною мережею або месенджером. Відповідно мета – розширити кількість користувачів, тому що, як ми знаємо, чим більше скарг у соціальних мережах на ту чи іншу публікацію чи інше посилання, тим швидше воно буде заблоковано. Це і є сенс нашого проєкту, який сьогодні розширяється із додатковими функціями – зауважив Микола Худолій.

Основними цілями проєкту «BRAMA» є:

  • Знищення російських осередків в медіа просторі;
  • Зменшення рівня булінгу та цькування в мережі Інтернет;
  • Протидія онлайн – шахрайствам в мережі Інтернет;
  • Проведення навчань та тренінгів з кібергігієни;
  • Просвіта населення щодо інформаційної гігієни;
  • Залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції.

Підписуйтесь на проєкт «Brama» – метою якого є покращення медіа-грамотності українців, протидія шахрайствам в мережі інтернет, зменшення впливу пропаганди на суспільство та очищення інформаційного простору від російської пропаганди та дезінформації, долучайтеся до проекту: https://t.me/+cHOe2PYDRJhlZDQy та будьте обізнаними і захищеними в мережі інтернет.

Разом ми зможемо захистити Україну не лише на полі бою, але й у кіберпросторі!

Головне зображення: https://opk.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/2-11-1.jpg

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua