Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську презентували тактильний арт-каталог «Побачити скарби разом!». Відео

мистецькі твори Новини

Пізнати мистецтво через дотик. В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відбулася презентація тактильного арт-каталогу «Побачити скарби разом». Він створений для людей із порушенням зору. Ініціаторка проєкту Надія Бабій розповідає, що у каталозі представлені 24 ікони з колекції музею.

Співавтор проєкту, художник-реставратор Валерій Твердохліб каже, що тут зібрані найкращі зразки галицького іконопису і цю цінну колекцію хотіли показати й людям, які погано бачать. Окрім того, біля кожного експоната є кюар коди, за яким можна перейти до тифлотеки й прослухати аудіосупровід

Участь в створенні каталогу брали й незрячі люди. Представниця Коломийської організації «Українське товариство сліпих» Марія Барасюк додає, що незрячим людям також потрібно розвиватись та пізнавати мистецтво.

Жінка вперше взяла в руки арткаталог та поділилась своїми відчуттями. Своїми враженнями поділився і представник Калуської організації «Українське товариство сліпих» Андрій Сметанніков.

Загалом видано 50 примірників арт-каталогу. Їх передадуть громадам, спеціалізованим бібліотекам та у спеціалізовані навчальних заклади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua