Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Заболотові презентували книгу «Січові Стрільці і Старшини Снятинщини і Заболотівщини»

презентація книги Новини

У Заболотівському будинку культури відбулася презентація книги доктора історичних наук, професора і краєзнавця Петра Сіреджука «Січові Стрільці і Старшини Снятинщини і Заболотівщини». У виданні досліджено історичні постаті Українських Січових Стрільців і старшин Снятинщини і Заболотівщини, які брали безпосередню участь у визвольних змаганнях українців за появу на політичній карті світу соборної України.

Петро Сіреджук уродженець Снятинщини. Впродовж свого життя досліджує антропоніміку, археологію, геральдику, демографію, етнографію, історію, картографію, сфрагістику, топоніміку та фольклористику Галичини. Каже, що тема Січових Стрільців йому дуже близька. Тому і написав таку книгу.

Зі слів кандидадта історичних наук, викладача Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника Андрія Королька, ця книга зараз як ніколи на часі. Адже у виданні можна ознайомитися з біографістикою 20 старшин, 65 осіб молодшого командного складу та 217 стрільців.

У незвичній ролі на презентації виступив перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій. Він модерував заходом.

Тож біобібліографічний довідник, який налічує 207 сторінок, адресований для старшокласників і студентів вузів, краєзнавців, науковців і всіх хто цікавиться історією Снятинщини початку ХХ століття. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua