Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську дітям учасників бойових дій вручили сертифікати на шкільні закупи. Відео

Новини

В Івано-Франківську вручили сертифікати на придбання канцтоварів до школи майбутнім першачкам – дітям учасників бойових дій, які отримали інвалідність або стали добровільно на захист, маючи трьох і більше неповнолітніх малюків. 

«Отримують їх 29 діток, які йдуть в перший клас. Сума сертифікату становить 1500 гривень. І також сертифікат на 800 гривень отримують дітки з 2 по 9 класи. Це є дітки учасників бойових дій, які мають інвалідність І, ІІ і ІІІ групи, а також, які є багатодітними сім’ями. Ця акція у нас не вперше. Ми проводимо її вже декілька років. І ми вирішили робити сертифікати, оскільки мама чи батько можуть самі вирішувати, що їм буде потрібно. Адже уже до школи дітки практично готові, батьки вже закупились. Але протягом року вони все-рівно потребують і зошити, і ручок і самостійно вирішувати й обрати собі те, що буде потрібно», – пояснює заступниця директора Департаменту соціальної політики Ніна Пелікан.

Руслан Марцінків вже не вперше зустрічається з першачками. Напередодні Першого дзвоника очільник громади побажав дітям вдалого навчального року та подарував сертифікати на придбання канцелярії.

«Дитина може зібрати щось цікавіше, що вона хоче. Є різні сім’ї, є різні ситуації. Я думаю, що можна отак підтримати, як морально, та все ж таки і це є підтримка в грошовому плані. Я думаю, що це чудово», – каже дружина військовослужбовця Надія Мидвідь. 

Важливо, що все можна обрати самостійно, каже дружина військовослужбовця Олександра Солдатенко. Для своїх дітей-школярів планує придбати все, що необхідно до школи. 

«Нічого не придбали, нам подзвонили, сказали, що буде вручення. Ми чекаємо, бо вона хоче сама все вибрати за свій сертифікат. Ми маємо ще два сертифіката, бо маємо двох старших дітей. Тому сьогодні, якщо встигнемо, підемо сьогодні сертифікат тратити», – каже дружина військовослужбовця ЗСУ  Олександра Солдатенко.

Опісля вручення сертифікатів – безкоштовний перегляд мультфільму для гарного настрою малечі. Адже вже за кілька днів у їхньому дитячому світі з’явиться школа.  

«Саме для цих родин сьогодні ми вручили сертифікати на півтори тисячі гривень кожній дитині. А кожна родина визначить, що дитині необхідно купити. І також дякуємо сьогодні кінотеатру «Люм’єр», для діток – український мультик. Ми підтримуємо родини загиблих, родини зниклих безвісти, учасників бойових дій, які пішли добровільно служити, маючи 3-х і більше дітей. Це теж дуже важливо, що громада шанує. Також шануємо тих хлопців, які отримали інвалідність внаслідок війни, здоров’я втратили на війні. Відповідно, ми хочемо хоча би частково допомагати», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Загалом у Івано-Франківській громаді 339 дітей отримають такі сертифікати на канцелярські товари до школи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua