Онлайн TV FM радіо FM пауза

Начальник відділу кіберполіції в області Микола Худолій у програмі «Новий погляд»

novyi pogliad obkladynka na iutub 1 1 - Начальник відділу кіберполіції в області Микола Худолій у програмі «Новий погляд» - rai.ua Новий погляд

Начальник кіберполіції Прикарпаття Микола Худолій у програмі «Новий погляд» надав рекомендації, які допоможуть вберегти особисті дані, а також знизити ризики потрапляння на гачок шахраїв:

  • Використовуйте складні паролі: вони повинні містити не менше десяти символів, включаючи великі та малі літери, цифри та спецсимволи.
  • Активація двофакторної автентифікації – ще один важливий крок для захисту ваших облікових записів. Використовуйте телефон, альтернативну пошту або сервіси, що генерують одноразові паролі.
  • Не переходьте за сумнівними посиланнями, особливо якщо в адресному рядку браузера бачите знак оклику.
  • Блокуйте комп’ютер та інші ґаджети, якщо відходите від них.
  • Здійснюйте фінансові та інші конфіденційні операції тільки з власних ґаджетів.
  • Регулярно робіть резервне копіювання даних на онлайн-сервіси або зберігайте копії на зовнішніх носіях (SSD, HDD).
  • Користуйтеся тільки ліцензійними програмами та своєчасно й систематично оновлюйте їх. Уникайте використання російського програмного забезпечення.
  • Перед встановленням додатків уважно читайте умови обробки персональних даних та політику конфіденційності.

Пам’ятайте, що все, що ви публікуєте в інтернеті, може залишитися там надовго. Будьте обережні з інформацією, яку ви розкриваєте, особливо через соціальні мережі. Це захистить вас від можливих зловмисних дій шахраїв.

Будьте пильні та обачні! Підписуйтесь на проєкт «Brama» – метою якого є покращення медіа-грамотності українців, протидія шахрайствам в мережі інтернет, зменшення впливу пропаганди на суспільство та очищення інформаційного простору від російської пропаганди та дезінформації, долучайтеся до проекту: https://t.me/+cHOe2PYDRJhlZDQy та будьте обізнаними і захищеними в мережі інтернет – наголосив Микола Худолій.

Разом ми зможемо захистити Україну не лише на полі бою, але й у кіберпросторі!

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua