Онлайн TV FM радіо FM пауза

Через посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз Гіргентана. Відео

Новини

Яскраве сонце, що сяє над висушеними пагорбами Сан-Катальдо на Сицилії, спричинює розпач у скотаря Луки Каммарати. Він намагається знайти для своїх кіз хоч трохи рослинності.

«На пасовищах нічого немає. Цього року нічого не виросло. Тварини гуляють, їдять, що знаходять, а потім ми намагаємось доповнити раціон водою та кормом», – розповідає Лука Каммарата, скотар.

Лука тримає кіз рідкісної місцевої породи Гіргентана. Каже, що скоро на Сицилії їх може не лишитися.

«Якщо ми не зможемо задовольнити потребу тварин хоча б у воді, доведеться відправити їх на забій. Іншого шляху немає. Ми не можемо віддати їх фермерам в інші регіони, бо ринку для живих тварин немає. Їм судилося потрапити на бійню», – пояснює Лука Каммарата, скотар.

Нестача води сильно вдарила по центральних районах Сицилії, таких як Сан-Катальдо. Водосховища пересихають. Сицилійська влада почала нормувати воду у великих містах навіть для побутових потреб.

«Якщо не збирати кожну краплю води, що падає з неба, Сицилія перетвориться на пустелю. Нам потрібні греблі, колодязі, озера та все, що треба для збирання води. Земля суха, водозбірники, які ми викопали на пасовищах, повністю висохли», – каже Лука Каммарата, скотар.

Вартість споживання води подвоїлася. Фермер змушений покладатися на автоцистерну управління лісового господарства карабінерів, яка приїжджає що 15 днів.

Працівники управління зазначають, що ситуація в деяких районах катастрофічна.

«Проблема в тому, що за наявності тільки однієї автоцистерни на всю провінцію стає неможливо задовольнити потреби всіх фермерів», – наголошує Алессандро Панцарелла, працівник лісового господарства.

Сицилія місяцями потерпає від браку опадів. Італійський уряд оголосив у регіоні надзвичайний стан. У 2021 році на острові було побито температурний рекорд Європи. Повітря там прогрілося до 48,8 градуса Цельсія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua