Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківськ 33-тю річницю Незалежності відзначив заходами, вшановуючи Героїв

Новини

Івано-Франківськ 33-тю річницю Незалежності України відзначив скромними заходами, які передусім були спрямовані на вшанування Героїв, які ціною життя захищають право українців жити у вільній, демократичній країні. Молебень та вручення посмертних відзнак – такий День Незалежності у часі війни.

24 серпня громада зібралася у Меморіальному сквері, щоби віддати шану та покласти квіти до могил наших захисників. Далі відбувся молебень за душі загиблих Героїв та тих, хто зараз зі зброєю в руках боронить нашу країну. Опісля очільник громади Руслан Марцінків вручив родинам полеглих відзнаки «За честь і звитягу» (посмертно). 

«Сьогодні День Незалежності України, і традиційно ми молимося за душі наших Героїв, які віддали свої життя за незалежність держави в різні часи. На жаль, сьогодні ми втрачаємо багато франківців і сьогодні невелика частина нагород, які ми вручаємо і відзнаки тим, кого не встигли нагородити. На жаль, навіть і сьогодні в нашій громаді є поховання нашого воїна. Тому це велика жертва заради Української Держави, заради збереження України. Я дякую всім, хто прийшов на цей захід, бо дуже важливо пам’ятати, дуже важливо єднатися у молитві за тих Героїв, які вже не з нами, і за тих, хто зі зброєю в руках борються на передовій», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відзнаки для 60 захисників. Їх особисто вручив Руслан Марцінків родинам загиблих.

«Це, мабуть, нагадування про те, що наші Герої з нами, який вони зробили подвиг для кожного з нас. Навіть для того, щоби ми зараз тут з вами стояли. Найперше, – це про пам’ять чи про мого чоловіка, чи будь-якого батька, сина, брата. Ми не маємо права їх забути», –  кажедружина загиблого Героя Володимира Витошко Христина Мельникович.

Не забудуть, а передаватимуть наступним поколінням. Так говорить мати загиблого Героя Ростислава Лазоришина п. Тетяна.

«Є ціла кімната, де є військова атрибутика, Державні Прапори, прапори Національної гвардії, батальйону ім.Кульчицького, спорядження і всі нагороди. А далі, коли у його сина буде усвідомлення, всі нагороди будуть його, сина полеглого Ростивлава», – мати полеглого Героя Ростислава Лазоришина Тетяна Лазоришин.

Сьогодні кожне ім’я загиблого Героя Івано-Франківської громади закарбоване не лише у серцях рідних. Завдяки «Програмі пам’яті» про життя кожного полеглого захисника, його життя, бойовий шлях та подвиги франківці можуть дізнатися з анотаційних дошок, телесюжетів та фільмів, а також на «Алеї Героїв», що у середмісті.

«Для нас важливо, щоби наші діти, наші внуки, наступні покоління, щоби пам’ятали наших Героїв. Бо якби не вони, не було би нас зараз тут. Так що про них бути пам’ять, щоби ніколи не забути», – дружина полеглого Героя Василя Грицька 

У переддень відзначення 33-річниці Незалежності України Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків відвідав наших захисників, які боронять країну на Харківському, Донецькому, Запорізькому напрямках. Вручив відзнаки та передав дрони для ще ефективнішої боротьби проти окупанта.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua