Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому мешканцям багатоквартирних будинків потрібне ОСББ – Руслан Марцінків

screenshot 3 5 - Чому мешканцям багатоквартирних будинків потрібне ОСББ - Руслан Марцінків - rai.ua Погляди

Частина багатоквартирних будинків в Івано-Франківську обслуговується Комунальним підприємством “Комфортний дім”. Та через здорожчання вартості за надані послуги і через неналежне їх виконання, від мешканців міста все частіше надходять скарги, зокрема і в прямому ефірі програми “Новий погляд”. Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків звертає увагу, що є вигідна альтернатива – це створення ОСББ.

Місто заохочує до створення таких об’єднань, адже та форма управління яка зараз існує – не найкращий варіант. Тому ті будинки, які припинять співпрацю з КП “Комфортний дім” і створять своє ОСББ, отримають від міста допомогу в сумі 100 тис. грн на енергозбереження.

Івано-Франківськ поділений загалом на три частини: десь 33% створено ОСББ і житлово-будівельні кооперативи, 33% обслуговуються “Комфортним домом” і 32-33% – приватні ЖЕКи. У мешканців є можливість обирати.

Чому все таки ОСББ – це найкраща форма управління? Перш за все – більша прозорість у використанні коштів. Адже в кожного голови ОСББ можна запросити звіт про використання грошей. І кожне окреме ОСББ визначає тариф, який необхідний для покриття всіх потреб об’єднання.

Також зараз великим бонусом є і те, що міжнародні партнери дали місту фінансування на становлення сонячних батарей для ОСББ, де 70% витрат покриють партнери, 10% – дофінансує місто, а решту – мешканці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua