Онлайн TV FM радіо FM пауза

На сесії Івано-Франківської міської ради найбільше питань було щодо соціально-освітнього напрямку

Новини

Засідання сесії Івано-Франківської міської ради розпочалося традиційно зі звернень. Одне з яких було щодо необхідності запровадження компенсаційних механізмів населенню, бізнесу та критичній інфраструктурі для проходження опалювального періоду 2024-2025 років в умовах воєнного стану. 

«З огляду на необхідність підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років,  також надання можливостей громадян і бізнесу, підприємствам критичної інфраструктури забезпечення альтернативними джерелами енергії влаштування обладнання для децентралізації генерації енергії та проведення енерго модернізації звертаємось до Уряду України з проханням розробити та запровадити необхідні заходи для подолання викликів та загроз в зимовий період», – зачитав звернення Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А далі на порядку денному – питання освіти. Зокрема обранці розглянули та проголосували за питання присвоєння статусу «науковий» двом ліцеям Івано-Франківська. Також депутати прийняли рішення виплачувати щомісячні стипендії вихованцям науково-реабілітаційного центру. 

«Зокрема в місті Івано-Франківську з сьогоднішнього дня будуть функціонувати два наукових ліцеї: ліцей ім.Сабата, і ліцей ім.Пулюя. Це важливе рішення і перший крок до реформи в 27 році. Також було прийнято рішення про призначення стипендій для учнів НРЦ. Ми вважаємо, що діток, які навчаються в цьому центрі, необхідно заохочувати. У них інша освітня програма і жодну програму виплати стипендій чи заохочень вони не можуть претендувати, тому було прийнято рішення заохотити дітей до навчання в навчально-реабілітаційному центрі», – розповідає заступниця директорки Департаменту освіти і науки Ольга Шендрик. 

А далі у сесійній залі оголосили про пошук інвесторів, які готові на земельних ділянках в мікрорайонах Пасічна та Каскад, на першому поверсі багатоквартирної забудови збудувати дитячі садки. Це питання, за словами очільника громади, нагальне, бо місто потребує приміщень для навчання дошкільнят та школярів.

«Ці конкурси, які зараз завершуються, вони абсолютно нормально були завершені. Їх не так було багато, це було по Софіївці, де зараз роботи завершуються. По садочку на
Пасічній все добре завершено. І це абсолютно плюс-мінус ситуація, яка буде по Пасічній і по Каскаду. Далі в нас будуть умови, які затверджені виконавчим комітетом, де вже абсолютно всі умови прописуються. Затверджується склад конкурсної комісії, відповідно затверджуються договори», –
  доповіла директорка Департаменту правової політики Надія Кедик.

Окрім того, як додав міський голова, наразі вже є певні домовленості із забудовниками, які погодилися добудувати садочки-довгобуди. Наразі громада працює, щоб спільно завершити будівництво початкової школи в мікрорайоні Пасічна та садочка біля 25 ліцею. Підсумовуючи сесію, міський голова Руслан Марцінків, назвав її радше соціально-освітньою, адже депутати проголосували за основні питання, які цікавлять багатьох франківців в часі війни.

«Ми добавили певні виплати, спеціальні для чорнобильців і також будемо компенсовувати перший внесок за програмою Є-оселя для учасників бойових дій. Тобто ми продовжуємо підтримувати родини, родини учасників бойових дій і дали таку можливість і будемо вишукувати кошти в бюджеті, щоби допомагати в цьому напрямку. Окремо ми також затвердили програму стипендій для тих дітей з інвалідністю, які навчаються в НРЦ. Нам дуже важливо, щоби діти мали належні умови, прийняли таке рішення, коли родина направить дитинку на навчання в НРЦ, отримує відповідно доплату, стипендію від міста Івано-Франківська. Також питання інвестиційних конкурсів. На Пасічній і на Каскаді ми хочемо мати ще додаткові місця в дитячих садочках. Ми в пошуках інвестора, який побудує нам дитячий садочок, а за це отримає землю, де зможе побудувати, але нам повністю здасть під ключ ці заклади», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua