Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дев’ятьом Героям в Угорниках відкрили анотаційні дошки. Відео

screenshot 7 - Дев’ятьом Героям в Угорниках відкрили анотаційні дошки. Відео - rai.ua Новини

Дев’ятьом Героям-випускникам наукового фізико-технічного ліцею в Угорниках відкрили анотаційні дошки. Багато колишніх ліцеїстів різних років навчань хоробро стали на захист України з перших днів війни. Віддали свої життя за свободу і незалежність, ставши Героями для молодого покоління ліцеїстів.

«Ми повинні пам’ятати, хто за наше життя, вільне, спокійне, віддав своє життя, щоби у нас все було добре. Обов’язково треба у кожній школі ставити такі дошки, щоби віддавали шану Героям. Це потрібно нам, щоби не забували люди», – зазначає учень наукового фізико-технічного ліцею Маркіян Клепач. 

«Для мене це, в першу чергу, буде згадка про шану, про цих Героїв, коли я буду ранком заходити в навчальний заклад. Я вважаю, що такі анотаційні дошки потрібно ставити, щоби пам’ятати про своїх Героїв і віддавати їм шану», – каже учень наукового фізико-технічного ліцею Максим Шевчук. 

«Ми повинні пишатися, що у нашому закладі навчалися люди, які віддали за нас своє життя і завдяки яким ми можемо сидіти на парах, вивчати нові предмети та влаштовувати своє життя. Це Герої, завдяки яким ми зараз тут живемо», – впевнена учениця наукового фізико-технічного ліцею Ірина Слободян.

Андрій Бойко, Ігор Гойванюк, Микола Івасюк, Віталій Гладюк, Тарас Луцишин, Володимир Гасюк, Андрій Данилюк, Антон Листопад та Микола Долінський. Кожне з цих прізвищ, незмінний вже понад 30 років директор ліцею, Мирослав Янишівський пам’ятає. Каже, що випускники його закладу були ерудованими хлопцями з високими інтелектуальними знаннями. Вони могли принести користь науці, натомість вирішили самовіддано стати на захист всіх нас.  

«То я всіх цих 9 хлопців приймав у ліцей, проходили вони через вступну кампанію. Я всіх їх випускав, тиснув руку, вручав атестат. І вони можна сказати, як мої ліцейні сини. Вони всі дуже успішні люди. Були успішними ліцеїстами і стали успішними людьми. В нас є таке найвище звання «Ліцеїст року». На жаль, тут є і ліцеїст року, є тут кілька золотих медалістів. Є тут і просто хлопці середньої частини рейтингу, але коли прийшла прикра пора, вони не злякалися і стали в стрій захищати Батьківщину», – розповідає директор Івано-Франківського наукового фізико-технічного ліцею Мирослав Янишівський. 

Наразі 10 випускників фізико-технічного ліцею поклали свої життя за Україну. Раніше на фасаді освітнього закладу відкрили також пам’ятний знак полеглому Герою Ігорю Лудчаку. 

«Фізико-технічний ліцей завжди виділявся тим, що найталановитіші діти нашого міста і області навчалися в цьому закладі. На ліцеї, де вони навчалися сьогодні встановлюються анотаційні дошки, щоби творити пам’ять про тих, хто віддав найдорожче – своє життя за те, щоби Україна була. Тому ми докладемо максимум зусиль, щоби всі Герої були пошановані, а пам’ять збереглась у віках. Дякую ініціативі ліцею, саме на ліцеї ці дошки сьогодні відкриваються», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua