Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міліціонери знайшли вбивцю немовляти, якого викинули на смітник біля психлікарні на Чукалівці

19 грудня в Івано-Франківську на вулиці Медична неподалік входу до обласної психоневрологічної лікарні №3 біля сміттєвого ящика знайшли мертвого новонародженого хлопчика.

Сьогодні правоохоронці повідомили про перші результати слідства, пише Фіртка.

Спочатку слідчі розглядали версію вбиваства матір’ю своєї новонародженої дитини.

“Після проведення оперативно-розшукових заходів, перевірки жіночих консультацій, жінок, які мали б народжувати, але не зверталися за допомогою, до нас у поле зору потрапила жінка, 1982 року народження, раніше судима, дітей у неї ми вже вилучали у серпні минулого року. Вона отримувала кошти на утривання дітей, але використовувала їх на придбання алкогольних напоїв. Вона уродженка Микитинців, але проживала у Галицькому районі. У січні вона була затримана і зізналася, що була вагітна і народила дитину”, – розповіла начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Івано-Франківській області Алла Лемчак.

Втім, як згодом з’ясувалося, вбивство вчинила товаришка матері через ревнощі до батька дитини.

“Породілля сказала, що після пологів дитину у неї забрала її знайома, уродженка Херсонської області 1988 року, неодноразово судима, тимчасово вона проживала в Івано-Франківську… Породілля і фігурантка в умисному вбивстві є добре знайомими, колись спільно винаймали квартиру і мали стосунки з одним чоловіком. На грунті цих ревнощів і виник конфлікт, який відбувся на Привокзальній площі. Вона хотіла в подальшому проживати чи одружитися з чоловіком, від якого породілля завагітніла, тому і казала, що дитини треба позбутися”, – розповів заступник слідчого управління, підполковник міліції Олександр Бойчук.

Відтак, злочинниця умисно нанесла кілька ударів під час конфлікту породіллі в живіт, що викликало перейми. “Товаришка” відвела жінку у сквер біля вокзалу і там прийняла у неї пологи. Коли мати хотіла повернути дитину вона настояла на тому, що дитину потрібно позбавити життя.

“Мама, а на даний час потерпіла, намагалася відбити дитину, але та задушила дитину. Потерпіла не повідомила нікого про інцидент, бо жінка їй погрожувала”, – розповів слідчий і додав, що після того труп немовляти було перевезено на вулицю Медичну, де, власне, її і знайшли.

На разі, зловмисницю затримали у Чернівцях, куди вона виїхала після вчиненого вбивства. Зараз вона перебуває в Івано-Франіквському СІЗО. Їй загрожує від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua