Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ Івано-Франківської області повідомила про підозру проросійській активістці. Відео

politsiia2 - СБУ Івано-Франківської області повідомила про підозру проросійській активістці. Відео - rai.ua Прикарпаття

Прикарпатська Служба Безпеки України оголосила заочну підозру мешканці Скадовська, яка активно працює на агресора в місцевій окупаційній адміністрації.

«СБУ встановила, що в липні 2023 року фігурантка стала спеціалістом відділу молоді та спорту військової цивільної адміністрації Скадовського муніципального округу, так називається окупаційна адміністрація РФ. На цій посаді жінка ініціативно організовує численні публічні заходи для зміцнення окупаційної влади, проводить серед дітей та молоді агітацію за Росію за її політичне керівництво та за російську армію», – наголошує Марія Римар, речниця ГУ СБУ в Івано-Франківській області. 

Зокрема, вона брала активну участь у проведенні російських виборів депутатів різних рівнів, які проходили в окупованому Скадовську у вересні 2023 року. До цього жінка залучила й доньку.

«До цієї політичної діяльності жінка навіть залучила свою неповнолітню доньку, яка намалювала портрет російського диктатора Путіна і давала коментарі з цього приводу іноземним спостерігачам та пропагандистським ЗМІ. Крім того, колаборантка проводила акцію присвячену приєднанню окупованих територій до складу Російської Федерації. Організовувала марш під російськими прапорами на день визволення міста від фашизму, спільно з окупаційною владою Автономної Республіки Крим та представниками регіонів держави агресора створювала відеоролик до дня народної єдності», – розповідає Марія Римар, речниця ГУ СБУ в Івано-Франківській області. 

А до дня міста Скадовська фігурантка організувала серед дітей та молоді заходи, у яких неповнолітні місцеві мешканці були одягнені в форму окупаційної армії та футболки з символікою партії “Єдіная Росія”

На жінку очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua