Онлайн TV FM радіо FM пауза

Старовинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу. Відео

screenshot 23 - Старовинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу. Відео - rai.ua Світ

У ательє, що в іспанському містечку Альхете, яке біля Мадрида, зберігається шість мільйонів нарядів та всіляких аксесуарів, зокрема капелюхи та протисонцеві окуляри. Усе це реквізити для кіно, телебачення й театру.

Компанія працює з 1856 року. Спочатку це було маленьке сімейне ательє. А тепер воно створює реквізит для голлівудських фільмів та серіалів. Це одна з найбільших у світі таких компаній.

«Маємо одяг часів античності. Є все: від давньоримського та давньогрецького до сучасного вбрання. Ми охоплюємо всі епохи. А кількість одягу точно не назву, бо асортимент збільшується щодня», – розповідає працівниця ательє Марія Ортега.

Шевцю Вікторові Санчесу пощастило шити взуття для акторів телесеріалу «Володар перснів: Персні влади».

«Мені було дуже приємно допомагати під час знімання “Перснів влади”, бо я великий шанувальник цієї саги. Там є багато взуття. Спочатку ми навіть не мали верстата. Я кроїв уручну й пишаюся цим», – наголошує швець, Віктор Санчес.

Кравці також шили одяг для фільму «Снігова спільнота». У ньому йдеться про знамениту авіакатастрофу 1972 року в Андах.

«Жінки вручну зв’язали всі джемпери, щоб вони відповідали тому часові. Керівник дуже вибагливо поставився до того, як були одягнені люди після авіакатастрофи», – зазначає кравець, Алехандро Навас.

Зараз компанія має представництва у 21 місті, зокрема в Парижі, Лондоні, Берліні, Відні та Мехіко.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua