Онлайн TV FM радіо FM пауза

У музеї історії міста Коломиї відбулася презентація книги “Коломийка”. Відео

screenshot 28 - У музеї історії міста Коломиї відбулася презентація книги "Коломийка". Відео - rai.ua Коломия

У Коломиї відбулася презентація книги “Коломийка”. Її автор Заслужений працівник культури України, засновник Міжнародного однойменного фестивалю Богдан Клапчук. Робота над книгою тривала понад 2 роки. Тепер про культурно-мистецький захід, що відбувається у Коломиї можна дізнатися перегорнувши сторінки книги.

Історія Коломиї, її духовного розвитку тісно пов’язана з виникненням і побутуванням народного витвору – коломийки. А в 1989 році тодішній очільник районного відділу культури Богдан Клапчук започаткував фестиваль із такою назвою. Це стало частиною потужного національного відродження, сприяло розквіту етнічної культури і традицій гуцульсько-покутського краю.

Богдан Клапчук зізнається, що наштовхнуло його до написання книги те, що такий відомий на увесь світ фестиваль занепадає, і може взагалі зникнути.

Заслужений артист України Михайло Попелюк зазначив, що на цьому фестивалі виступав постійно. Тепер буде читати і книгу про нього. Журналістка Валентина Близнюк – авторка багатьох книг тішиться, що і її публікації увійшли до цього видання.

На презентації автор зазначив, що фестиваль “Коломийка” буде вічно жити і вірить у те, що захід відновлять у мирний час. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua