Онлайн TV FM радіо FM пауза

Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море

183621 1 large - Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море - rai.ua Новини

Північна Корея запустила кілька нерозпізнаних крилатих ракет у бік Жовтого моря. Це вже третє випробування за тиждень.

«Наші військовики виявили кілька нерозпізнаних крилатих ракет, запущених із західного узбережжя Північної Кореї приблизно о 7-й ранку. Розвідувальні служби Південної Кореї та США аналізують деталі. Наші війська посилюють спостереження та пильність, тісно співпрацюють зі Сполученими Штатами та стежать за діями Північної Кореї», – каже полковник Лі Сон Чон.

Випробування відбулися на тлі зростання напруження на Корейському півострові. 24 січня Пхеньян запустив ракети в бік Жовтого моря. Пізніше північнокорейці заявили, що випробували стратегічну крилату ракету нового типу «Пульхвасаль-3-31». Її ще розробляють.

28 січня КНДР теж запустила крилаті ракети. Південнокорейські військовики припускають, що запуск здійснили в районі портового міста Сінпхо, що на узбережжі Японського моря.

Наступного дня північнокорейське агентство ЦТАК повідомило, що дві ракети «Пульхвасаль-3-31» запустили з підводного човна. За випробуваннями стежив Кім Чен Ин. Ракети нібито летіли понад дві години й точно влучили в ціль на неназваному острові.

Водночас військовики Південної Кореї вважають, що Пхеньян, найімовірніше, завищив дані про час польоту нових ракет.

Останніми роками Північна Корея провела випробування різних ракет, призначених для запуску з підводних човнів. Вона прагне модернізувати свій військово-морський флот і мати атомні підводні човни, які нестимуть ядерну зброю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua