Онлайн TV FM радіо FM пауза

З 11 липня в Україні заборонено курити трав’яні та тютюнові вироби, кальяни, електронні сигарети у громадських місцях. Відео

Варто знати

З 11 липня в Україні почали діяти нові норми законодавства. Цей закон прирівняв тютюнові вироби електричного нагрівання до звичайних сигарет. А перелік цих пристрої тепер значно ширший.

Куріння електронних пристроїв для нагрівання тютюну стає заборонено у визначених Законом громадських місцях. Такими приміщеннями є: заклади ресторанного господарства, приміщення всіх установ будь-якої форми власності, заклади освіти та охорони здоров’я.

Також не можна використовувати прилади електричного нагрівання у місцях загального користування житлових будинків, ліфтах й підземних переходах. Однак, наголошує експерт, в усіх місцях, які не включені у перелік – курити можна.

За порушення правил відповідальність несуть як курці, так і суб’єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких це відбулося. Натомість для суб’єкту господарювання сума штрафу куди більша.

Жителі Івано-Франківська та гості міста новому закону раді. Однак, кажуть, не впевнені, що курці його будуть дотримуватись, а відповідні органи контролювати громадян.

Згідно із цим же антитютюновим законом, від 1 червня 2022 року електронні сигарети та айкоси вже не можна продавати неповнолітнім. За порушення також передбачені штрафи.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua