Онлайн TV FM радіо FM пауза

Для підтримки фермерів Івано-Франківської громади у мерії починає діяти нова програма дотацій. Відео

Варто знати

До 100 тисяч гривень: фермери Івано-Франківської громади зможуть отримати дотації за утримання свійських тварин та вирощення плодово-ягідних культур. У такий спосіб міська влада хоче збільшити кількість фермерських господарств.

70-річний фермер Степан Носаль із Підлужжя останні 30 років активно займається сільським господарством. Зараз його ферма трохи зменшилась: тримає 18 голів великої рогатої худоби та понад десяток свиней. З усією господаркою пан Степан порається самостійно. Підраховує, чи не найбільше коштів іде на харчування домашньої скотини. Тому, якщо і отримає дотацію від міста, витратить на корми для тварин.

У тому ж таки Підлужжі є ще інше фермерське господарств. Корови, свині, карпатські буйволи, вівці, бурські кози. А ще у фермера Романа Яковина великий горіховий та яблучно-грушеві сади. Усього 130 гектарів землі задіяні у веденні цього фермерського господарства. Будь-яка підтримка фермерів, каже Роман – це вже добре, адже сільськогосподарська галузь у нашій громаді переживає не найкращі часи. 

Відповідно, для участі у дотаційній програмі, фермерам необхідно буде принести пакет документів.

Відтак, якщо мешканець громади є власником десяти та більше кіз та овець, то місто відшкодує до 50% від вартості придбаних тварин. Господарі, на утриманні яких є більше 5-ти свиней, зможуть отримати дві тисячі гривень за одну свиню.

Також передбачене часткове відшкодування коштів за придбаний сертифікований посадковий матеріал плодово-ягідних культур та матеріали для встановлення краплинного зрошення.  

Загалом на фермерську програму, міським бюджетом вже закладено 2,5 мільйони гривень.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua