Українці їдять майже удвічі менше риби, ніж жителі країн ЄС (Vynohradiv mews)

  • 15.03.2019 18:44
Українці їдять майже удвічі менше риби, ніж жителі країн ЄС (Vynohradiv mews)

За статистикою житель ЄС щорічно вживає близько 27 кг рибних продуктів, інформує інтернет-видання Vynohradiv mews.
3. Кулінарна хитрість: для того, щоб риба зберегла соковитість у процесі приготування, її треба «захистити» від занадто високої температури, використовуючи фольгу, рукав або кляр ‒ у залежності від способу приготування.

Зокрема, вчені вважають, що одна з причин міцного здоров'я та довголіття жителів північних країн ‒ високий вміст у їх крові поліненасичених жирних кислот Омега-3. А абсолютним лідером за його змістом є морська риба.
На цьому ринку більше 80% становить імпорт, що негативно впливає на ціну. Але є винятки. Наприклад, усім знайомий минтай за ціною дешевше не тільки своїх морських побратимів, а й багатьох видів м'яса. Низька ціна минтая пов'язана аж ніяк не з якістю, а з кількістю ‒ ось вже 10 років він займає 1-е місце по вилову у світі.
5 аргументів на користь минтая:
1) У опублікований ВВС рейтинг суперфудів увійшли ТОП-100 найбільш поживних і корисних продуктів, обраних вченими з тисячі «кандидатів». Минтай посів 17-е місце, тоді як атлантична тріска виявилася на 33-му, оселедець ‒ на 43-му, а скумбрія ‒ 66-му.
2) У печінці минтая більше вітаміну А, ніж у популярній печінці тріски. Він сприяє зміцненню імунітету, відновленню шкіри та збереженню зору. Також у минтаї містяться вітаміни групи В (регуляція обміну речовин), Е (синтез білків), С (опірність інфекціям) і РР (сприятливий вплив на серцевий м'яз, розширення судин).
3) Минтай ‒ лідер за вмістом йоду і селену. Крім того, у ньому є такі цінні мікроелементи як калій, кальцій і фосфор, які живлять м'язові та кісткові тканини, і кобальт, що сприяє процесу кровотворення.
4) За рахунок високого вмісту вітамінів А, Е, С, а також Омега-3 і селену минтай є сильним натуральним антиоксидантом. Тому дієтологи рекомендують додавати його до раціону жителям екологічно забруднених регіонів, курцям, вагітним жінкам і літнім людям.
5) Минтай ‒ риба дієтична і низькокалорійна ‒ у 100 г філе міститься менше 100 калорій. При цьому у ньому високий вміст білка (23 г) ‒ не менше, ніж у червоному м'ясі. Ідеальний варіант для спортсменів і людей, які стежать за своєю вагою.
Корисні поради:
1. Обирайте рибу з Аляски (країна-імпортер ‒ США). Берингове море та затока Аляска, де ведеться основний вилов, екологічно чиста зона, яка славиться найчистішими у світі водами.
2. Щоб зберегти смак і корисні властивості замороженої риби, її необхідно правильно розморозити. Для цього перекладіть рибу з морозилки у холодильник на 10-12 годин. Також можна прискорити процес, поклавши тушку у герметично закритому пакеті у холодну воду. Але важливо, щоб сама риба не торкалася води.

3. Кулінарна хитрість: для того, щоб риба зберегла соковитість у процесі приготування, її треба «захистити» від занадто високої температури, використовуючи фольгу, рукав або кляр ‒ у залежності від способу приготування.

111
Код
Щоб залишити коментар, введіть Ваше ім'я, текст повідомлення та цифровий код, зображений на картинці. Будь ласка, не ображайте один одного, будьте ввічливими та грамотно висловлюйте свою думку. Адміністрація сайту залишає за собою право видаляти повідомлення нецензурного характеру та такі, що ображають честь і гідність інших людей.

Стрічка новин